16 paź Makarony włoskie – kolorowy zawrót głowy
Ręcznie wykonane, różnorodne, wyrafinowane i z autentycznych zdrowych surowców, istotne szczgóły, które czynią wyjątkowym włoski makaron Marella. 25 październik – Światowy...
Ręcznie wykonane, różnorodne, wyrafinowane i z autentycznych zdrowych surowców, istotne szczgóły, które czynią wyjątkowym włoski makaron Marella. 25 październik – Światowy...
Mopur® to nowa koncepcja żywności prosto z Włoch. Jest to mięso roślinne otrzymywane z przetwarzania glutenu pszennego, przy pomocy drożdży, które fermentują ciasto rozszczepiając gluten i czyniąc produkt końcowy bardziej...
Ten surowy przysmak dojrzewający w suchym i delikatnym powietrzu wzgórz parmeńskich, wyróżnia się spośród innych szynek tego typu swoim charakterystycznym słodkim smakiem. Zawdzięcza go niskiej zawartości soli, która w łagodny...
We Włoszech mówi się o nim właśnie tak: Il "principe" dei risi. Jest jedną z najbardziej cenionych odmian i zarazem tą najbardziej odpowiednią do przygotowania słynnego włoskiego dania: risotto. Skąd pochodzi...
Pomidory kojarzą się ze słońcem, latem i wakacjami. Gdy zabraknie tych świeżych, mamy do dyspozycji przetwory pomidorowe, tylko czasami nie bardzo wiemy co wybrać: te bez skórki, przecier pomidorowy czy...
Włosi umieją cieszyć się życiem, degustować nie tylko pyszne potrawy, ale także piękne momenty w doborowym towarzystwie. Z niecierpliwością czekają na godzinę 18, zazwyczaj w piątki (ale również w ciągu tygodnia)...