Włoskie produkty wegańskie

Coraz więcej osób wybiera dietę opartą na produktach pochodzenia roślinnego.

 

Nasza gama produktów wegańskich zaspokaja wszystkie gusta i wzbogaca dietę osób z problemami oraz nietolerancjami pokarmowymi.

Wszystkie produkty są starannie dobierane według pochodzenia surowców oraz ich wartości odżywczej, zgodnie z najwyższymi standardami jakości.

Przykładowo włoskie sery wegańskie z pełnoziarnistego kiełkującego ryżu, to produkty pozbawione jakichkolwiek alergenów. Podstawą jest „mleko” z pełnoziarnistego kiełkującego ryżu „Biosurice” – ziarna ryżu są poddane procesowi kiełkowania. W ten sposób uzyskuje się substancję o właściwościach odżywczych (białka, witaminy, aminokwasy) zbliżonych do mleka matki. Ryż pochodzi z certyfikowanych upraw biologicznych w Piemoncie, bez OGM.

Inne składniki:

Kurkuma, alga nori, alga ulva – zwana inaczej morską sałatą, olej kokosowy, agar-agar – czerwona alga morska, mąka karobowa, guma ksantanowa, guma arabska.

Nadają się dla wszystkich, dzieci i dorosłych, którzy dbają o zdrową i lekką dietę. To klasyczne sery o kremowym, delikatnym smaku nadające się do spożywania na zimno, jak i na ciepło oraz do zapiekania. Występują w wersji klasycznej, wędzony z kurkumą, miękkie do smarowania Strachicco i BluRisella z algami nori i ulva oraz plastry o smaku sera Cheedar lub z bazylią.

 

Wśród naszych włoskich produktów wegańskich znajdziesz również: nadziewane makarony, mrożonki, kanapki, burgery, wafle pełnoziarniste.

Potrzebujesz inspiracji?

Zapraszamy na fanpage naszego producenta:

Jak powstają włoskie produkty wegańskie

 z pełnoziarnistego kiełkującego ryżu?

Zobacz poniższą prezentację: